FGSZRBPKP APP

Remit jelentés

Tisztelt Partnereink!

Az Európai Bizottság 1348/2014/EU sz. végrehajtási rendeletének (3) bekezdése értelmében az energiapiaci szereplőknek rendszeresen információkat kell szolgáltatniuk az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynökségének (továbbiakban Ügynökség) a földgázellátással és szállítással kapcsolatos nagykereskedelmi energiaszerződések tartalmáról.

A rendelet 6. cikkének (1) bekezdése szerint a szervezett kereskedési hely, ahol a nagykereskedelmi energiaterméket értékesítették vagy a megbízást adták, a piaci szereplő kérésére adatszolgáltatási megállapodást kínál fel. Ezúton felajánljuk Önöknek, hogy a Kereskedési Platformon, mint szervezett kereskedési helyen értékesített nagykereskedelmi energiatermékekre vonatkozó adatokat, a párosított és nem párosított eladási és vételi megbízásokat az Önök kérése esetén bejelentjük az Ügynökségnek.

A jelentéseket az FGSZ Kereskedési Platform Kft. és a KELER Zrt. között létrejött szerződés alapján a KELER Zrt., mint a REMIT jelentések Ügynökség felé történő továbbítására jogosult szervezet küldi az Ügynökségnek.Kérjük, hogy amennyiben a REMIT jelentési kötelezettségüknek a Kereskedési Platform közvetítésével kívánnak eleget tenni, igényüket a e-mail címen jelezzék részünkre.

Igényük beérkezést követően az FGSZ Kereskedési Platform Kft. elküldi Önöknek a jelentés teljesítését szabályozó megállapodást (a kétnyelvű változat HU-EN itt érhető el.)